Geleceğin Rehberleri

"Kültürlerin nesilden nesle aktarılmasında önemli rolü olan müzeler, insanların geçmiş kültürleri arasında bağ kurmayı ve bu bağın sürdürülmesini sağlar. Çünkü müzeler, toplumların kültür/sanat hazinelerinden biridir. Bir milletin kültürünün geleceği, geçmişte yaşananların bilinmesine, günümüze taşınmasına ve geleceğe aktarılmasına bağlıdır. Bu amaçla Edirne’mize kazandırdığımız Edirne Kent Müzesi, kentimizin 8 bin 300 yıllık geçmişine ışık tutmakta; geçmişle gelecek arasında bağ kurmaktadır. Bugün 20 öğrenci gelecek için önemli bir adım attı. Edirne Kent Müzesi’nde rehberlik eğitimi alacak olan öğrenciler, eğitim süresi sonunda kendi sınıf arkadaşlarına müzeyi gezdirecekler. Öğrenciler 3 hafta sadece cumartesi günleri müzeye gelerek 60 dakikalık bir programla müzenin ilk bölümünü rehberlerimiz ile birlikte hem öğrenecekler hem müzeyi gezecekler. Son hafta Pazartesi günüden başlayarak Cuma gününe kadar her gün 4 sınıf belirlenecek ve seçilen öğrenciler kendi sınıflarına Edirne Kent Müzesi’nde rehberlik edecekler. Program sonunda öğrencilere Katılım Sertifika’sı verilecek”